Ajuda'ns a dibuixar somriures!

20131204 2017211

Des de fa més de vint anys, l'Obra Salesiana de Sant Boi (formada per escola, parròquia, esplais, PES-Centre Obert, Salesians Cooperadors i ONG Vols) duem a terme la Campanya de Reis, adreçada a famílies amb una situació econòmica i social desfavorida, amb l’objectiu de fer de la nit de Reis, una nit màgica per a tots els nens possibilitant que tots ells rebin joguines.

De nou, un any més engeguem la Campanya de Reis “Cap infant sense joguina”. Ja sumem molts Nadals dibuixant somriures als infants de les nostra població, però sense les múltiples col·laboracions que rebem, res d’això seria possible.
En el context polític, social i econòmic pel que actualment estem passant, creixen cada vegada més les demandes de les famílies per poder participar de la Campanya, però alhora, és molt més difícil aconseguir les aportacions i col·laboracions d’empreses i de particulars. Aquest any hem notat un especial increment en la demanda de participació. De moment, ja tenim 280 infants inscrits (100més que l'any passat).
Durant tot el procés de la Campanya, poden passar per cadascuna d’elles al voltant de 50 voluntaris que col·laboren activament en diferents tasques: preparació de la campanya, inscripcions-entrevistes amb les famílies, preparació dels regals durant les vacances de Nadal, repartiment pels domicilis dels infants la nit de Reis, etc.
Ens agradaria poder apropar-vos una mica la realitat de la Campanya...

Mitjançant quines vies aconseguim les joguines?
Una via molt important per aconseguir les joguines demanades pels infants és la campanya d’apadrinament de cartes on cerquem persones o col·lectius que puguin participar comprant alguns regals que els infants demanen a les cartes de reis que ells han escrit i ens fan arribar. També ens coordinem amb altres organitzacions com poden ser la Creu Roja o el Centre Cristià dels Universitaris (CCU) amb la campanya “Reis per a tothom”. En alguna població organitzem també el concert Rock de joguina (on l’entrada es paga aportant una joguina) que esdevé també una via de sensibilització a la població.
Malgrat siguin les joguines el gruix més important de donacions, també necessitem paper de regal, piles per les joguines, bosses per classificar els regals, celo i d’altres materials fungibles. Per algunes d’aquestes necessitats comptem amb les donacions de diferents empreses (La Bolsera, Varta, Lampyr) i de particulars.

Com repartim les joguines?
La nit del dia 5 de gener, voluntaris vestits de reis i patges amb trajos fets per voluntàries, fan diferents rutes amb cotxes per repartir les joguines a les cases de les famílies. Habitualment els infants obren les joguines amb ells.
Per aquesta nit, també comptem amb donacions del Banc d’Aliments i Kinder perquè els Reis puguin portar algun dolç per repartir.

I jo com hi puc col·laborar?
Podeu fer-ho de diverses maneres, per tal que s’ajustin al màxim a les vostres necessitats:
• APADRINAMENTS: Els apadrinaments són el punt fort de les col·∙laboracions amb la Campanya de Reis. Ens permeten donar qualitat a la Campanya i que els nens i nenes gaudeixin d’aquelles joguines que demanen.
Aquells qui vulguin ser padrins han de contactar amb l’organització de la Campanya. Els hi donaran una carta de Reis escrita per un dels infants. La feina del padrí consistirà en comprar fins a 3 dels regals que l’infant demana, amb un pressupost màxim de 60€.
Després, podreu portar-nos els regals i nosaltres ens encarregarem d’entregar-los a la família.
• RECOLLIDA DE JOGUINES NOVES: Des de principis de desembre i fins el 4 de gener es recolliran joguines noves a les diferents campanyes, per destinar-les als nens i nenes participants de la Campanya que no hagin estat apadrinats. Demanem que siguin:
o Noves
o Per a nens i nenes entre 0 i 12 anys
o Educatives
o No bèl·∙liques
També ens calen detalls pels germans més grans (de 13 i 14 anys) com Pendrives, MP3, colònies, sets de maquillatge, etc.
• SOPAR SOLIDARI: El 20 de desembre es celebrarà un sopar a Casal de Barri Marianao a favor de la Campanya de Reis. Tindrà un cost de 7 i els beneficis es destinaran a comprar joguines per aquells nens no apadrinats.
• ROCK DE JOGUINA: els dissabtes 14 i 21 de desembre hi haurà concerts al Casal de Barri Marianao. L'entranya serà una joguina nova, que anirà destinada a la Campanya de Reis.
• APORTACIÓ ECONÒMICA: Si vols col·laborar amb la Campanya i cap de les propostes anteriors s’ajusta a les teves necessitats, pots fer una aportació econòmica directament als responsables de les campanyes. Aquests diners es destinaran, si se’ns comunica, a apadrinar infants. O bé l’utilitzarem per comprar alguns dels regals demanats que són productes de primera necessitat (roba, material escolar, articles de perfumeria, contes i llibres...) i per comprar, també, d’altres materials necessaris per a la campanya (paper de regal, celo, etc)

20131204 205611

No dubtis en contactar amb nosaltres per qualsevol consulta a Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la.

Gràcies per ajudar-nos a dibuixar somriures!

Condecorats per la Policia Local

20131124 165448

El passat 7 de novembre va celebrar-se a Can Massallera l'acte institucional de condecoracions de la Policia Local de Sant Boi.
Agents i alts càrrecs dels diferents cossos de seguretat, entitats i ciutadans a títol particular han rebut medalles i diplomes per la seva contribució a la millora de la seguretat comunitària.
Nosaltres, som una d'aquestes entitats. Ens sentim molt contents i orgullosos de contribuir en el desenvolupament comunitari de la nostra població.
Gràcies!

Diferents famílies, diferents escenaris

Jornada “Diferents famílies, diferents escenaris” va ser una invitació a reflexionar sobre el paper de les famílies com a factor de cohesió social i sobre el lloc que han d’ocupar les polítiques publiques de família en el marc de les polítiques socials d’àmbit local.

La jornada va contemplar activitats adreçades a professionals i tècnics a nivell formatiu, com activitats adreçades a un públic familiar. La Plataforma d’Educació social salesiana (C.O Don Bosco) amb el C.O Ginkgo (d’Iniciatives Solidàries), vam liderar dos espais adreçats a joves: “Grafittis” i Màster Class Aeròbica.

img 7442img 7448

Bon inici de curs!

Des de fa dues setmanes l'equip educatiu de la PES ja està preparant l'inici de curs.
Ben aviat engegarem els quatre projectes de la Plataforma amb nous reptes i il•lusió.

Esperem que hagueu gaudit d'unes bones vacances i que estigueu preparats per seguir amb nosaltres!

Fins ben aviat,

20130916 084102

Bones vacances!

colonies 2013 3

Amb aquest bon record de les colònies volem desitjar-vos unes Bones Vacances!

Acabem molt contents del curs que just tanquem i amb ganes de recuperar força i energia per seguir oferint el millor de tots nosaltres als infants i joves al setembre. A més, seguirem amb les celebracions del 15è aniversari i amb d'altres novetats!

El Centre romandrà tancat durant unes setmanes, però a "Contacte" ens seguireu trobant ;)

Us enviem una abraçada ben gran, alhora que un agraïment  per ajudar-nos a construir i a gaudir d'aquest curs.
Ens veiem al setembre!

espacio 1

espacio 2

ESPACIO 3

Contacte

SALESIANS SANT JORDI - PES SANT BOI
C/Salvador Allende, 6 · 08830 Barcelona
Tel. 93 654 30 07 
pes.santboi@salesians.cat